Badplaatsen op Tenerife

De meeste toeristen die naar Tenerife komen verblijven in de diverse badplaatsen die het eiland kent. Een deel van de badplaatsen heeft een historische oorsprong, een deel is vrijwel compleet op de tekentafel ontworpen. Ook op het gebied van de stranden is er veel verschil. Zo is de ene plaats gezegend met vele meters aan prachtig zandstrand terwijl de andere plaats het moet stellen met een klein kiezel- en/of zandstrand. Op deze pagina geven we een beknopt overzicht van de badplaatsen op Tenerife.

Playa de las Américas

De grootste badplaats van Tenerife is Playa de las Américas. Deze stad kent haar oorsprong in de jaren zestig van de vorige eeuw. Als je het hebt over massatoerisme dan is Playa de las Américas dé plaats op Tenerife die hier synoniem voor is. Wie eind vorige eeuw hier geweest is die heeft kunnen zien hoe de stad langzaam aan vervallen was. Renovaties en herstructureringen hebben van Playa de las Américas weer een voor velen aantrekkelijke badplaats gemaakt. De stad telt meerdere zandstranden en vooral heel veel hotels, appartementen, winkels, restaurants en bars. Playa de las Americas is populair bij jong, oud en alles daar tussen in. Voor gezinnen het je ook hotels met speciale familiekamers, zoals het Best Tenerife hotel waar gezinnen tot 6 personen op één kamer kunnen verblijven.

Meer informatie over Playa de las Américas

Playa de las Américas

Costa Adeje / Bahía del Duque

Ten noordwesten van Playa de las Américas vind je de combinatie van Costa Adeje en Bahía del Duque. Over het algemeen worden beide plaatsen samen aangeduid als Costa Adeje. Met name het gebied rondom het El Duque strand is een duurder stukje van het totale toeristengebied dat in het zuidwesten van Tenerife ligt. Dit stuk Tenerife telt meer dan tien vijfsterrenhotels, een golfbaan, zeer aangename restaurants en een aantal winkelcentra die de moeite waard zijn.

Costa Adeje is vooral geliefd onder toeristen die iets meer dan gemiddeld te besteden hebben. De hotels die hier staan zijn ook populair onder honeymooners die hier hun huwelijksreis komen vieren.

Meer informatie over Costa Adeje

Costa Adeje

Los Cristianos

De ten oosten van Playa de las Américas gelegen badplaats Los Cristianos is van oorsprong een vrij onbeduidend dorp waar in de tweede helft van de vorige eeuw een enorme hoeveelheid accommodaties weggezet zijn. In de dorpskern vind je nog stukken van het oude Los Cristianos terug. Los Cristianos telt twee grote zandstranden, waardoor het een erg populaire vakantiebestemming is onder strandliefhebbers. Over het algemeen is Los Cristianos iets rustiger dan Playa de las Américas, waardoor het ook zeer populair is onder gezinnen met kinderen. De ligging van beide stranden is gunstig, omdat ze aan de zuidkant van Los Cristianos liggen. Met je neus richting de zee lig je dan een groot deel van de dag ook richting de zon. Een tweede voordeel van de ligging is dat de zee hier aangenaam rustig is.

Verhoudingsgewijs is Los Cristianos erg populair onder Nederlandse toeristen. Dat komt vooral vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding van deze badplaats.

Meer informatie over Los Cristianos

Los Cristianos

Costa del Silencio & Las Galletas

De badplaatsen Costa del Silencio en Las Galletas lopen vrijwel naadloos in elkaar over. Las Galletas is een voorbeeld van hoe een in de basis best leuke badplaats redelijk verziekt kan worden door verkeerde elementen op de verkeerde plekken. Zo is daar bijvoorbeeld het Ten-Bel complex dat als een betonnen complex je bij binnenkomst van Las Galletas meteen afschrikt. Als je eenmaal aan de kust komt dan valt het allemaal wel mee en zie je ook de betere kanten van Las Galletas. Het aangrenzende Costa del Silencio is niet veel meer dan een verzameling van appartementengebouwen, aangevuld met wat winkels en horeca. Costa del Silencio kent geen strand. Las Galletas heeft een klein kiezelstrand ten oosten van de haven.

Meer informatie over Costa del Silencio
Meer informatie over Las Galletas

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is de grootste badplaats aan de noordkust van Tenerife. Het officiële inwoneraantal ligt net iets boven de dertigduizend, maar door de toeristen verblijven er gemiddeld meer dan het dubbele aantal mensen in de stad. Puerto de la Cruz is een natuurlijke stad, die zijn oorsprong in de vijftiende eeuw na Christus kent. Het toerisme is in de tweede helft van de vorige eeuw op gang gekomen. Puerto de la Cruz biedt een evenwichtige mix van winkels, horeca, waterpret en ander vertier. De grote trekpleisters van Puerto de la Cruz zijn de zwarte lavastranden, het sfeervolle centrum en dierentuin Loro Parque.

Meer informatie over Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Garachico

De meest authentieke badplaats van Tenerife is Garachico. Deze stad ligt aan de noordkust van Tenerife. Hier geen zandbaaitjes met een rustig kabbelende zee, maar flink geweld van de golven die op de kust beuken. Garachico is vooral populair onder eilandbewoners, waardoor de stad haar oorspronkelijke sfeer voor een redelijk deel weet te behouden.

Meer informatie over Garachico

Garachico

Meer badplaatsen op Tenerife

In het westen en het zuidwesten van Tenerife liggen een aantal badplaatsen waar niet zo ongelooflijk veel over te vertellen valt. Over het algemeen bestaan ze grotendeels uit toeristische bouwwerken (hotels, appartementen en vakantiewoningen), is het winkel- en horeca-aanbod ook grotendeels gericht op toeristen en is er amper of niet sprake van een traditionele dorpskern. Dit zijn onder andere Playa Paraiso, Alcála, Playa de San Juan en in mindere mate Los Gigantes.