Reisadvies en coronamaatregelen voor Tenerife

De coronapandemie zorgde ervoor dat je voor het reizen naar Tenerife en tijdens je vakantie op Tenerife te maken krijgt met een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Positief reisadvies

Er is geen negatief reisadvies voor reizen naar Tenerife en andere bestemmingen binnen Spanje. Zolang de besmettingsgraad binnen de perken blijft, zal dit zo blijven. Als je een pakketreis boekt bij een betrouwbare Nederlandse touroperator die repatrieëringsgarantie biedt, dan loop je geen risico in het geval dat het reisadvies verandert.

Coronamaatregelen op Tenerife

Net als in Nederland gelden er ook op Tenerife geen regels meer die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen.  Reisorganisatie TUI heeft een handig overzicht gemaakt van de coronamaatregelen zoals ze op Tenerife (en elders in Spanje) op dit moment gelden:

✅  Bekijk de coronamaatregelen op Tenerife

Eisen om naar Tenerife te mogen reizen

Om naar Tenerife te mogen reizen heb je naast je geldige reisdocument (paspoort of ID-kaart) het volgende nodig voor personen vanaf 12 jaar:

Geen, alle beperkingen zijn opgeheven.

mondkapje tegen covid19

Tijdens je verblijf op Tenerife

Net als in Nederland gelden er ook op Tenerife geen regels meer die de kans op Covid-19-besmettingen moeten voorkomen.

Terugvliegen naar Nederland

Er gelden geen inreisbeperkingen voor de terugreis van Spanje (inclusief Tenerife en de andere Canarische Eilanden) naar Nederland. Je hebt sinds 23 maart 2022 geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat meer nodig om terug te mogen vliegen naar Nederland.