Vliegen naar Tenerife

Vanuit Nederland is het vliegtuig dé manier om naar Tenerife te reizen. Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland naar Tenerife te vliegen. Wie net over de grens kijkt in Duitsland of België die ontdekt nog meer mogelijkheden om naar Tenerife te vliegen. Afhankelijk van de toegewezen route duurt de vlucht naar Tenerife ruim vier uur tot soms bijna vijf uur. Vanuit Nederland kun je behalve vanaf Schiphol ook vanaf regionale luchthavens vliegen zoals Eindhoven Airport en Groningen. Op dit moment zijn er twee Nederlandse maatschappijen die op Tenerife vliegen: Transavia en TUI.

Goed nieuws voor wie niet in de buurt van Amsterdam woont: er wordt ook vanaf regionale luchthavens naar Tenerife gevlogen. Met Transavia kun je naast Amsterdam Schiphol Airport ook vanaf Eindhoven, Rotterdam of Groningen naar Tenerife vliegen. Ook TUIfly, de luchtvaarttak van reisorganisatie TUI, biedt vanaf alle Nederlandse luchthavens vluchten naar Tenerife aan.

Bekijk Tenerife vliegtickets bij Transavia
Bekijk Tenerife vliegtickets bij TUI

Met Transavia naar Tenerife vliegen

Vliegen vanaf Antwerpen

Wil je de drukte van Schiphol vermijden? Gelukkig kan dat op verschillende manieren. Je kon al vakanties naar Tenerife boeken met vertrek vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven. Vanaf deze zomer biedt TUI ook vakanties en vluchten naar Tenerife aan vanaf Antwerpen. De internationale luchthaven van Antwerpen is kleinschalig en daardoor ideaal om relaxed op vakantie te gaan zonder de stress of je wel op tijd door de bagageafgifte en de security check bent.

>> bekijk Tenerife vakanties met vertrek vanaf Antwerpen

Vluchtduur

Als je rechtstreeks tussen Nederland en Tenerife vliegt dan doe je daar gemiddeld iets meer dan vier uur over. Als je kijkt op de vliegtickets of de reserveringsbevestiging dan lijkt het net of de heenvlucht ongeveer 3,5 uur duurt en de terugvlucht ongeveer 5,5 uur. Dat komt omdat er tussen Nederland en Tenerife één uur tijdsverschil is. Op vliegtickets staan de vertrek- en aankomsttijden altijd aangegeven in de locale tijd. Vandaar dat er dergelijke verschillen in de tijden ontstaan.

Als je met Transavia vliegt dan is er vrijwel altijd sprake van een rechtstreekse vlucht. Vlieg je met TUI dan bestaat er een kans dat je op de heen- en/of de terugweg een tussenlanding is op één van de andere Canarische Eilanden. Dit verhoogt de reistijd vaak met één tot twee uur.

Vliegen naar Tenerife

Luchthavens

Op Tenerife vind je maar liefst twee internationale luchthavens. Het drukste vliegveld is Aeropuerto Reina Sofia Tenerife Sur, dat in het zuiden van Tenerife ligt. Dit vliegveld wordt ook aangeduid met Tenerife South of Tenerife Zuid. Voor de meeste vakantiebestemmingen op Tenerife is dit het beste vliegveld. De transfertijd vanaf Aeropuerto Reina Sofia Tenerife Sur naar de meeste badplaatsen in het zuiden van Tenerife bedraagt tien minuten tot drie kwartier. Het noordelijke vliegveld van Tenerife, Aeropuerto de Tenerife Los Rodeos, is handiger als je aan de noordkant van Tenerife moet zijn. Deze luchthaven ligt vlak bij de stad Laguna, op nog geen tien kilometer van het centrum van hoofdstad Santa Cruz.

Hoe weet je naar welke luchthaven je vliegt?
In de luchtvaart maakt men gebruik van zogenaamde IATA-codes voor de luchthavens. Dit zijn unieke codes waarmee je direct ziet welke exacte luchthaven er bedoeld wordt. Als er TFS op je ticket staat dan wordt daar Tenerife South Airport Reina Sofia mee bedoeld. Dit is het zuidelijke vliegveld van Tenerife. Staat er TFN op je ticket of boekingsbevestiging dan land je op Aeropuerto de Tenerife Norte, wat het noordelijke vliegveld van het eiland is.

HANDIG:
5 dingen die je moet weten over luchthaven Tenerife Sur

Vertrekken vanaf Tenerife South Airport Reina Sofia

Vervoer vanaf het vliegveld

Er zijn vier manieren om vanaf het vliegveld naar je accommodatie op Tenerife te reizen. De toeristen die een pakketreis geboekt hebben zullen meestal een transfer van en naar het vliegveld inbegrepen hebben zitten. Je wordt dan per touringcar (en soms per taxi) naar je hotel, appartement of vakantiewoning gebracht. De reistijd kan dan behoorlijk oplopen omdat zo’n touringcar vaak meerdere accommodaties aandoet om de verschillende toeristen weg te brengen (en op de terugreis weer op te halen).

Wil je de reistijd in eigen hand hebben dan kun je er ook voor kiezen om per taxi of huurauto te reizen. Voor wie geen transfer heeft met een reisorganisatie die zal wel uit deze twee opties moéten kiezen. De bus is ook een optie, maar vaak niet de handigste tenzij er een bushalte vlak bij je accommodatie ligt. Taxiritten vanaf de luchthavens geschieden tegen vaste prijzen per eindbestemming. Deze tarieven vind je buiten terug op borden zodra je de aankomsthal verlaat.

Vervoer vanaf het vliegveld: met de touringcar naar het hotel

Een auto huren

Met een huurauto reis je gemakkelijk vanaf de luchthaven naar je eindbestemming op Tenerife en aan het einde weer terug naar het vliegveld. Het mooie is dat je tussendoor ook altijd een auto ter beschikking hebt om bijvoorbeeld uitstapjes te maken naar andere plekken op Tenerife of om vanaf je accommodatie naar het centrum van de meest nabij gelegen plaats te rijden. Ideaal als je bijvoorbeeld net buiten een badplaats verblijft. Op deze manier kun je gaan en staan waar je wilt.

Als je ter plaatse een auto wilt huren dan betaal je al snel de hoofdprijs. Eventjes last minute een huurauto regelen is vrijwel altijd duurder dan wanneer je vooraf je tijdelijke bolide gereserveerd hebt. Het grote voordeel van het vooraf reserveren is dat je op je gemak alle tarieven en voorwaarden kunt bekijken. In het geval van een auto huren zijn de huurvoorwaarden en eventuele toeslagen soms wel belangrijker dan de basisprijs die je betaalt. Een veel gebruikte truc om de kale huurprijs zo ver mogelijk naar beneden te krijgen is verzekeringen zo kaal mogelijk aan te bieden, toeslagen achteraf in rekening te brengen en door verplicht een veel te dure volle tank brandstof af te laten nemen.

Bij Sunny Cars kun je je huurauto op Tenerife onder all-inclusive voorwaarden huren. Dan heb je geen rare fratsen of onvoorziene kosten. Je betaalt voor de zorgeloze autohuur via Sunny Cars misschien wel wat meer, maar vaak blijkt dit uiteindelijk wel de beste optie te zijn. Een andere goede site waar je een ruim aanbod van huurauto’s op Tenerife vindt is Easyterra. Daar verschillen de voorwaarden en prijzen per aanbieder. Je kunt voor de goedkoopste autohuur gaan met wat minder goede voorwaarden, maar ook kiezen voor een huurauto die volledig verzekerd is en waarbij alles inbegrepen is.

Bekijk huurauto’s op Tenerife bij Sunny Cars
Bekijk huurauto’s op Tenerife bij Easyterra

Een huurauto op Tenerife